Frank Hilpüsch er godt i gang med FMT-behandling i klinikken

Frank Hilpüsch har i skrivende stund sin tredje måned med fekal microbiota transplantasjon (FMT) hos pasienter med Irritabel tarm (IBS) hos oss i Spesialistklinikken.

Rutinene og samarbeidet er godt innarbeidet i nye lokaler. Vi har lagt til rette med tre rom; et til pasientsamtale/innledning, et behandlingsrom med frys til donormaterialet, samt et skyllerom hvor man tiner og forbereder prosedyren.

Teamet som jobber med dette, er lege Frank Hilpüsch, helsesykepleier Lisbeth Buunk, operasjonssykepleier Mona Gregusdotter Stornes og fysioterapeut og daglig leder Elisabeth Lindstrøm Hansen. Koordinator er sykepleier Tonje Rokstad og hun nås på tonje@spesialistklinikken.net.

Tilbudet til Hilpüsch er veldig populært og behandlingen er ofte i nyhetsbildet. Vi har enda ikke reklamert lokalt med at vi gjør denne behandlingen, rett og slett fordi pågangen er så stor. Vi setter for tiden opp timer i mai, men ta kontakt for å stå på venteliste (evt venteliste for å komme på kort varsel). Frank har gjort grep for å kunne jobbe mer med pasienter innen FMT-behandling og vil fra april ha to behandlingsdager per uke (han jobber som vanlig som lege på Grønland halve februar og hele mars). De øvrige tre dagene i uken er han fastlege på Bjarkøy utenfor Harstad.

Lisbeth Buunk og Frank Hilpüsch

Anders Stormo er tilbake noen timer i uken!

Dr Anders Stormo er tilbake noen timer i uken etter å ha hatt permisjon fra legearbeid i forbindelse med utviklingen av Helseboka. Han kombinerer videreutviklingen av Helseboka med pasientarbeid og jobber derfor i Helseboka Pro når han er hos oss. Vår sekretær Synne Trana har også en pilotrolle i dette arbeidet, slik at systemet er lagt til rette for personellet rundt legene.

Bookingen foregår i Helseboka og du får full oversikt over hvilke timer han tilbyr med å klikke deg inn i menyen hans.

Han gjør blant annet pasientnær ultralyd:

 •  Ultralyd halspulsårer og hovedpulsåre
 •  Ultralyd gravide
 •  Ultralyd kuler
 •  Ultralyd bryst
 •  Ultralyd skjoldbruskkjertel
 •  Ultralyd urinveier
 •  Ultralyd testikler
 •  Ultralyd galleblære
 •  Ultralyd lever og milt
 •  Ultralyd lunger
 •  Ultralydveiledede injeksjoner
 •  Ultralydveilede prosedyrer

 

 

 

 

 

Sjekk ut hans meny i bookingen for full oversikt over tilbudet.

 

Ferieavvikling

Hei!

Vi har lagt feriekabalen og gjort vårt ytterste for å gjøre dette så smidig som mulig.

Helsesekretær Synne avvikler to uker ferie i uke 26 og 27. Disse to ukene tas det ikke blodprøver. I tillegg medfører det at ingen svarer telefonen på fredager.
Legen vår, Marianne Valhovd, avvikler en liten ferie i samme tidsrom og er borte i uke 26. Hun er på plass mandag 4.juli og vi har åpnet for legetimer hver uke gjennom hele sommeren.

Sykepleier Tonje svarer telefonen mandag til torsdag, men assisterer også inne hos gynekolog Mangersnes ca 10 minutter hver halvtime, men hun ringer tilbake mellom pasientene.
Tonje og Mangersnes jobber alltid i et godt tospann og avvikler derfor også ferie til samme tid for å unngå unødvendig mange uker opphold i gynekologtjenesten. De stenger ned kontoret sitt uke 29-32 og er tilbake mandag 15.august.

Fysioterapeutene våre, Stein og Elisabeth, tar unna alle muskel-skjelett-undersøkelsene og avvikler derfor ikke ferie på samme tid. Først tar Stein to uker ferie uke 27 og 28. Elisabeth tar ferie uke 30 og 31. Utenom disse ukene har de tradisjon for å forlenge sommerhelgene og ellers holde hjulene i gang i klinikken.

Psykolog Ranie går på ferie i uke 29 og er tilbake uke 34, mandag 22.august.

Mail leses og håndteres forløpende, så langt det lar seg gjøre: kontakt@spesialistklinikken.net

Riktig god sommer fra oss i Spesialistklinikken!

Stengt laboratorium og telefon i starten av uke 7

Hei dere!

Vi har sykefravær i klinikken som medfører stengt laboratorium i starten av uke 7. Telefonen vil også være ubetjent store deler av dagen.

Vi beklager dette.

Hvis du trenger blodprøver eller skal ha PRP-behandling, ta kontakt på mail, så avklarer vi ny tid for dette.

Bruk kontakt@spesialistklinikken.net

 

NY SYKEPLEIER, LEGE- OG GYNEKOLOGSPESIALIST HØSTEN 2021

I det vi går inn i høsten er det full aktivitet i klinikken.

1. september får vi legespesialist Marianne Valhovd i gang hos oss. Dere booker timer selv her. De oppdaterte prisene finner du også her på hjemmesiden. Legg merke til at hun tilbyr en egen redusert timetakst for celleprøve av livmorhalsen. Vi vet at mange ikke ønsker å ta denne celleprøven hos fastlegen sin, så vi tilbyr nå å gjøre dette her hos oss. Vi vil i tillegg informere om at alle kan bestille time hos Dr Valhovd, uavhengig av hvem man har som fastlege. De som tidligere har hatt henne som fastlege, kan benytte henne videre om de ønsker det.

1. oktober kommer gynekologspesialist Morten Mangersnes i drift i våre lokaler. Han flytter sin praksis fra Finnsnes til Harstad. Hos han betaler man egenandel inntil man eventuelt har opparbeidet seg frikort, siden han har avtale med Helse Nord. Man må ha en henvisning fra privat- eller fastlege for å bli satt opp på time hos Dr Mangersnes. Du kan derfor ikke booke time selv på nett, slik som hos de øvrige legene. Ventetiden varierer noe, men sykepleier setter opp timene fortløpende, så du får relativt raskt svar på når du får time.

Med økt aktivite må vi ha flere hoder og hender til å assistere og administrere. I den forbindelse har vi vært så heldige å få sykepleier Tonje Rokstad inn i staben. Hun har jobbet mange år på gynekologisk poliklinikk ved UNN Harstad. Hun kommer til å assistere Dr Mangersnes, men dere kommer også til å treffe henne på telefonen og i resepsjonen. Fra 1.oktober svares alle henvendelser hos oss (tidligere har telefonen blitt besvart på vestlandet enkelte dager) og vi har bemanning i resepsjonen mandag til fredag.

Vi gleder oss til å ta i mot dere utover høsten!