Skuldersmerter inkluderer både stivhet i skulderen og instabilitet i skulderen – som f.eks etter å ha fått skulderen ut av ledd. Det kan være mange potensielle årsaker til å ha vondt i skulder, men det er viktig å ha med seg at selv om smertene tidvis kan være intense og funksjonshemmende er det sjeldent at skuldersmerter er direkte farlige og de fleste tilstandene har gode prognoser.

Mulige årsaker til en stiv skulder kan være ”frozen shoulder”, artrose og kalkbursitt. Mulige årsaker til vonde, men ikke stive, skuldre kan være rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk. En annen mulig årsak som kan gi skulderplager er Thoracic Outlet Syndrome – TOS.

Å stille eksakte diagnoser i skulderen har vist seg vanskelig. Gjennom sykdomshistorien, klinisk undersøkelse og undersøkelse med diagnostisk ultralyd, skaffer vi oss mest mulig informasjon om tilstanden for å gi best mulig veiledning i det videre forløpet.

Ved tilstander som kalkbursitt, slimposebetennelse og ”frozen shoulder” kan ultralydveiledet injeksjonsterapi være aktuelt som smertelindring på kort sikt som et ledd i opptreningen.